Това е най-стабилната коалиция и политически успех, че има такъв

...
 
Това е най-стабилната коалиция и политически успех, че има такъв
Коментари Харесай

Симеон Дянков: Това е най-стабилната коалиция

 

„ Това е най-стабилната коалиция и политически триумф, че има подобен кабинет и през идващите седмици ще стартира да работи “, съобщи някогашният финансов министър Симеон Дянков пред бТВ.

Той акцентира, че за самите партии е мъчно сформирането на тази ръководеща коалиция, тъй като вътре в тях има огромно неодобрение, изключително на фона на идните локални избори.

Според него има доста сили, които не желаят да стане постоянен кабинет. „ Някой желае да сплаши политиците с настояванията за имунитет след толкоз години, само че това е още една причина, с цел да има държавно управление “,  добави той.

Дянков уточни, че има политически сили, които не желаят Шенген и Еврозоната. Това са „ Възраждане “ и частично Българска социалистическа партия. Извън тези групи в България има обичайно представители на бизнеса, които не харесват Шенген и Еврозоната, тъй като не могат да вършат пари в естествени и транспарантни условия, сподели още Дянков.

За него акад. Николай Денков и Мария Габриел са доста успешен тандем.

Дянков предвижда, че новото държавно управление може да издържи в границите на една година. При добра работа влизането в Шенген може да стане факт през октомври или ноември, само че при започване на идната година ще стартира да буксува поради невъзможността да приемем единната европейска валута.

„ Не считам, че е допустимо България да се вмести в 3% недостиг. За Еврозоната надали ще стане при такава висока инфлация. Това може да стане и препъникамък през идната година “, сподели Дянков и опроверга изказванията на някои политици, че е допустимо приемането на еврото с недостиг над 3%.

Според него не е огромен проблем, че се удължава бюджета, тъй като има задоволително пари най-малко до септември и октомври, само че тогава към този момент би трябвало да има постоянен бюджет.

Етикети: бюджетДянковправителство
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР